Har I fokus på den menneskelige bundlinje?
Ellers giver det god mening at få det. Det kan nemlig betale sig at arbejde med sundheden på arbejdspladsen, og flere og flere har nu også tiltag som en rygepolitik, sundhedsforsikring, flextid og sund kantineordning. Især indenfor syge- og sundhedsforsikringer på arbejdspladsen er der sket et boom.
Fra 2003 til 2011 er antallet af virksomheder, der tilbyder disse sundhedsordninger, steget fra 36% til 78% (3*). Mange medarbejdere bruger deres sygeforsikring til kiropraktor, fysioterapeut og til hurtigere behandling ved sygdom. I samme periode er motionstilbud steget fra 40% til 54% (3*). Det vil sige, at 4 ud af 5 tilbyder en sundhedsordning med fokus på, at man er blevet syg, mens kun halvdelen har fokus på motion, som er et effektivt forebyggende middel. Der er plads til forbedring.
Motionsrum – mere end et frynsegode
Et motionsrum er et frynsegode for personalet, hvilket er et argument i sig selv, hvis direktionen gerne vil gøre noget godt for medarbejderne. Personalegoder giver glade medarbejdere! Men derudover kan mange af de fysiske udfordringer, der kræver kiropraktor og fysioterapeut tages i opløbet med motion, så måske bør virksomhederne i virkeligheden investere i forebyggende tiltag. Det er nemlig en smart investering at støtte medarbejderne i en sund og aktiv livsstil. Det kommer alle parter til gode ved en positiv effekt på sygefravær, motivation, produktivitet og listen kunne fortsættes.
Gevinster
For medarbejderen
- Nemmere at være fysisk aktiv i dagligdagen
- Mere energi og overskud
- Følelsen af at arbejdspladsen passer på en
- Større arbejdsglæde
- Bedre helbred
- Godt velvære
For virksomheden
- Øget medarbejdertilfredshed
- Større engagement
- Positiv effekt på sygefravær
- Højere kvalitet i arbejdet
- Øget produktivitet
- Attraktiv arbejdsplads (medarbejderfastholdelse og –tiltrækning) / (som både ser godt ud i øjnene på nuværende og fremtidige medarbejdere. Positiv effekt på tiltrækning og fastholdelse af medarbejdere)
- Godt image
Ledernes Hovedorganisation har lavet en undersøgelse, hvor de spørger til bevæggrundene for at indføre de sundhedsfremmende ordninger. Her er hvorfor andre danske virksomheder har indført sundhedsordninger (1*).
Fordele ved motionsrum på arbejdspladsen
Sunde og aktive medarbejdere er mere effektive. Der er færre fraværsdage blandt fysisk aktive end inaktive. Et øget niveau af fysisk aktivitet hænger sammen med øget arbejdskvantitet og –kvalitet. Og så giver motionsrummet mulighed for opbygning af sociale netværk kollegaer imellem.
Mange har svært ved at passe træningen ind i dagligdagen med transporttid til det lokale fitnesscenter, badmintonklub eller lignende. Det kan hurtigt blive en bekostelig/tidsrøvende affære på halvanden til to timer. Med et motionsrum på arbejdspladsen kan træningen lægges i forlængelse af arbejdstiden med et tidsforbrug på alt fra 30 minutter til en time. På den måde støtter virksomheden i høj grad medarbejderen til at træffe sunde valg.
Plads
Både store som små virksomheder kan gøre noget. Har I et mødelokale, som I ikke bruger? Et gammelt kontor eller måske et helt kælderlokale? Et motionsrum behøver ikke være på størrelse med et fitnesscenter såsom Fitness World eller fitnessdk. Bare af 20-30 kvm kan man lave et rigtigt fornuftigt rum.
Økonomi?
Motionsrummet betaler sig
Lad os kigge lidt på økonomi og ROI. Mange chefer vil gerne kunne se på bundlinjen, at sundhedsindsatsen gør en forskel fx det nye motionsrum.
Sundhedsstyrelsen henviser i pjecen ”Sundhed og trivsel på arbejdspladsen” til udenlandske videnskabelige undersøgelser fra University of Michigan Health Management Research Center
De viser, at virksomheder med fokus på sundhedsfremme og stressforebyggelse herunder motion sparer mere, end de investerer med en ROI på mellem 1,5 og 12 (2*).
Erfaringer fra tyske virksomheder viser ROI på mellem 2,5 og 5 gange. Det er tal, der kan ses på bundlinjen. Ja den økonomiske bundlinje (3*).
Fokus på den menneskelige bundlinje giver bonus på den økonomiske bundlinje
En undersøgelse fra Ledernes Hovedorganisation viser at lederne vurderer at sundhedsfremmende initiativer har flere positive gevinster (1*).
Hvis chefen ikke tager hele regningen, kan udgiften deles mellem arbejdsgiver og medarbejder. Det kan fx gøres i form af en brugerbetaling fra medarbejderen, eller et fast beløb der trækkes fra lønnen. På den måde kan en motionsrum hurtigt tjene sig selv ind.
Og endeligt så kan motionsrummet på arbejdspladsen trækkes fra.
Bonus på bundlinjen
- Sunde medarbejdere har færre sygedage
- Øget medarbejdertilfredshed (psst. mere motiverede og engagerede medarbejdere. Skønt ik’?)
- Øget produktivitet
- Øget kvalitet i arbejdet
- De ansatte har mere overskud og trives bedre
Det giver også bonus i rekrutterings- og fastholdelsen af medarbejdere, når virksomheden tager en aktiv del i de ansattes ve og vel.
Hvad vi kan hjælpe med
Der findes ikke en pakke, der passer til alle virksomheder. Med forskelle i medarbejdersammensætning, størrelse osv. møder vi mange forskellige behov. Vi har god erfaring med alle former for træningsrum store som små. Vi kan hjælpe med at skræddersy en løsning til jer ud fra jeres ønsker og behov suppleret med vores erfaringer.
Vi tilbyder:
- Vejledning gennem hele forløbet
- Analyse af behov og ønsker
- Vejledning til valg af styrke- og kredsløbsmaskiner
- Gratis levering
- Eventuelt montering
- Eventuel serviceaftale eller instruktion i service, hvis I har en medarbejder der vil påtage sig tjansen.
Kontakt os for et uforpligtende tilbud
Ring på 70 270 279
E-mail på b2b@abilicaonline.dk